Skip to main content

NYHETER

Smaalenene Revisjon AS

NYHETER FRA DEN NORSKE REVISORFORENING

  • EUs nye tiltakspakke mot hvitvasking

    24. april ble det oppnådd politisk enighet i Europaparlamentet om EUs nye tiltakspakke mot hvitvasking og terrorfinansiering. Pakken innebærer betydelige endringer i virkemiddelapparatet. Noen av endringene vil også få betydning for revisjonsforetakene.

  • Bekreftelser i regnskapsførerloven

    Finanstilsynet foreslår å presisere at regnskapsførerloven også gjelder når et regnskapsforetak avgir en bekreftelse i henhold til lov eller forskrift eller krav fra offentlig myndighet. I vårt høringssvar er vi opptatt av at tilliten til bekreftelser kan svekkes hvis det ikke stilles forsvarlige krav.

  • Fordel ved syntetiske opsjoner skattlagt som arbeidsinntekt

    Skattedirektoratet har i en bindende forhåndsuttalelse tatt stilling til en ordning med syntetiske opsjoner som ble tilbudt daglig leder.

  • Sanksjoner mot Russland og Belarus: Hva gjelder og revisors rolle

    Det er innført omfattende sanksjoner mot Russland og Belarus som svar på angrepet på Ukraina. Revisor har en viktig rolle i å følge opp at sanksjonsregimet etterleves og hjelpe virksomhetene som rammes med å håndtere konsekvensene. 19.03.2024: Tolvte og trettende sanksjonspakke innført i Norge.

  • Flere endringer i Foretakslovgivningen fra 1. juli 2024

    Forslagene til endringer som ble fremmet i Prop. 41 L (2023-2024) er vedtatt at Stortinget og trer i kraft fra 1. juli 2024.

  • 48 000 skattemeldinger levert pr 12. april

    Skatteetaten opplyser at det pr. 12 april er levert 48 000 skattemeldinger fra upersonlige skattepliktige. Det er noe foran fjorårets tall, opplyser Skatteetaten.

  • Utstedelse av salgsdokument ved tømming av slam, del II

    Gebyr for tømming av slam kan faktureres på forskudd for inntil ett år. Gebyret kan ikke faktureres etterskuddsvis basert på måling av faktisk forbruk.

  • Forskrifter etter bokføringsloven

    Fremover er det Skattedirektoratet som skal fastsetter forskrifter etter bokføringsloven.

  • Register over reelle rettighetshavere

    Regjeringen foreslår å endre bestemmelsen om innsynsrett i registeret. Dette har sin bakgrunn i en avgjørelse fra EU-domstolen som har komplisert arbeidet med å åpne registeret over reelle rettighetshavere.

  • Overvåkers rolle i henhold til finansforetaksloven

    En arbeidsgruppe bestående av medlemmer fra revisjonsselskapene har utarbeidet en veiledning for utøvelse av gransker rolle etter finansforetaksloven § 11-14.

  • Endringer i ny advokatlov og forslag til ny advokatforskrift

    Revisorforeningen anser at krav om egen klientbankkonto for hver klient, vil styrke håndteringen av klientmidler. For å begrense merarbeid, mener vi at forkudd på salær og utlegg ikke lenger må stå på klientkonto. Oppdatert 04.04.2024 - lovproposisjon.

  • Foreslår skatt på havbruk på kontinentalsokkelen

    Finansdepartementet foreslår å innføre skatteplikt til Norge for utenlandske personer og selskap på inntekt av havbruk i 200-milssonene og på norsk kontinentalsokkel.

  • Vil oppheve krav til skattetrekkskonto

    Finansdepartementet har sendt på høring forslag om at skattetrekket skal betales til Skatteetaten samtidig med lønnsutbetalingen og at kravet til skattetrekkskonto oppheves.

  • Gjennomskjæring ved kjøp av aksjer med høy innbetalt kapital

    Petter Stordalen tapte i hovedsak saken i Oslo tingrett om kjøp av aksjer med høy skattemessig innbetalt kapital som kunne medført at utbytteutdelinger hadde blitt skattefrie.

  • Skatteetaten har nå publisert SAF-T Financial versjon 1.30

    Det er "strammet inn" på bruk av standardformatet, endret strukturer, utvidet datatyper i en rekke elementer, og lagt til nye elementer for å gjøre standardformatet mer brukervennlig, og for å nærme seg en enklere overføring fra system til system. Det nye versjonen vil gjelde fra 01.01.25.